Varg/zebra jagar hora och madonna

 

bild 1 Chattade lite idag med en tidigare ”bekantskap” (eller vad man nubild 2 ska kalla honom…). Vi hade inte hörts på ett tag. Han är en speciell typ, en ensamvarg som ser oförskämt bra ut. Ständigt på jakt. Bland annat efter någon som nog inte finns, en hora och madonna i ett – och säkert mycket mer än så. Kanske vill han egentligen inte ens att hon ska finnas. Men kvinnorna radar upp sig längs hans väg, medan han jagar vidare efter det ouppnåeliga.

Nu hade han vunnit en summa pengar på spel. Lite hade han lagt på kläder och dylikt. Resten avser han att spendera på vin, kvinnor och spel.

”Ränderna går nog aldrig ur där”, skrev jag.

”Nej… så sant”, svarade han.

”Som hos en zebra… ett flyktdjur, ständigt redo att vara på språng – undan risken att bli fångad, mot nya vattenhål,” löd min slutsats.

”Du läser mig bra… Ensam varg”, svarade han.

”Ja, du är både varg och zebra. Ständigt på jakt, ständigt på flykt. Det där fenomenet kan man skriva något om någon gång”, kommenterade jag.

”Det borde du,” svarade han.

En reaktion på “Varg/zebra jagar hora och madonna

  1. ”Männens svagheter ger upphov till kvinnornas styrka.”
    Det lär Voltaire ha sagt.
    Din vän får passa sig den dag han möter en kvinna som är gepard. Hon kan jaga ensam (gör inte vargar) och är snabbare än zebran… Så hon lär springa förbi honom i och för sig. Om hon inte fäller honom, med ränder och allt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *